|
|
Lån  


 
Annonce:


Sådan justeres rygsækken:

1. Tag den færdigpakkede rygsæk på skuldrene. Løs alle stropper.

2. Stram først hoftebærebæltet. Det skal sidde på hoften sådan at den hviler godt og med rygpolstringen støttende så den følger lænden.

3. Derefter klikkes brystselen og strammes – nogen bruger ikke brystsele, så dette kan udelades.

4. Derefter justeres skulderstropperne ved at trække i justeringsstropperne så rygsækken kommer ind til ryggen.

5. Øverst på de fleste store nyere modeller sidder en topstrammer på hver skulderrem; strammes de sidder sækken tættere på kroppen og vil derfor give større stabilitet, men er de for stramme vil de overføre vægten for meget til ryggen/skuldrene og ikke til hofterne. Er de for løse vil du mærke at rygsækken trækker bagover og svinger fra side til side.

6. På hoftebærebæltet kan der også være et stramningssystem til at trække sækken nærmere kroppen for yderligere stabilitet.

Det øverste af den indvendige ramme skal rage cirka ti cm op over skuldrene. Har man tendens til at blive øm bestemte steder kan man med mellemrum rokere belastningspunkterne ved at omjustere så rygsækken ikke belaster de samme punkter hele tiden.

Ballancepunkt

Den for mænd normalt mest optimale måde at holde sit balancepunkt på er ved at rygsækken pakkes med de tungeste ting højt – ca. mellem skulderbladene - og så tæt ind til ryggen som muligt. Det skyldes at mænds tyngdepunkt sidder omkring solar plexus. Nogle kan bedst lide det på andre måder, alt efter hvor deres personlige tyngdepunkt ligger. Kvinders tyngdepunkt ligger ofte ved hofterne, så derfor kan det tunge grej med fordel pakkes lidt lavere. Skal man på ski eller snesko er det bedst at have tyngdepunktet lavt, så står man sikrere i sneen.











Information på sider:

Netbutikker - Pakning af rygs&lig;k - Fordele og ulemper med rygs&lig;kken - Rygs&lig;kke - Rygs&lig;ktyper - Friluftsudstyr - Flyrejser - Valg af rygs&lig;k - Gode råd rygs&lig;kke - Justering af rygs&lig;kken - Rejser & Ferie - Tasker -



 Du er her: Rygsæk.dk - Rygsæk.dk -  
 
Â